Att föreläsa och utbilda andra är fantastiskt roligt. Det är lika roligt oavsett om det är inom ridsporten, som den här hemsidan handlar om, eller om det är inom optikbranschen som nästa föreläsning handlar om. Att få dela med mig av min kunskap, min erfarenhet och ge den till någon annan som kan förvalta den på sitt sätt är väldigt givande. Samtidigt lär jag mig massor, hela tiden.

 

Om ungefär två veckor kommer jag föreläsa på en folkhögskola där de utbildar sig inom optikbranschen. Då ska jag berätta om yrket som optikerassistent (den yrkestiteln har bytts ut mot Kvalificerad säljare inom optikbranschen numera) som jag haft i 12 år, om arbetsmoral, vad som förväntas av de när de kommer ut på jobb, en massa utbildningsmoment och om mitt företag där jag är frilansande vikariekonsult.

 

I februari föreläser jag om säker hästhantering och om mitt liv som Kamikazeryttare på en utbildning som hålls av Hästnäringen. Det kan inte bli annat än fantastiskt roligt! Jag tror att det är väldigt lärorikt för mig att ha så mycket hästkunniga människor framför näsan!

 

Däremellan kanske jag föreläser hos just er, för de i ditt privatstall, eller på din ridskola?Jag kanske utbildar räddningstjänsten i olyckor med häst? Eller lär någon hur underbart det är med hästlivet?

Och jag utbildar mina ridelever i så mycket mer än bara ridning, varje ridlektion. Jag bygger självkänsla, självförtroende och en stabil grund för eleverna att bygga sin kunskapsbank på.

Att få dela med mig av min kunskapsbank,  och att ha det som mitt yrke. är bland det roligaste man kan jobba med.

 

Så håll inte inne med all din kunskap. Dela med dig av den du med!

Written by Sanna Laaksoharju